Трайков води делегация на срещата на ЕС за конкурентоспособността

Трайков води делегация на срещата на ЕС за конкурентоспособността

Министърът Трайчо Трайков ще ръководи българската делегация на неформалното заседание на Съвета на министрите на ЕС по конкурентоспособност, съобщиха от Министерство на икономиката енергетиката и туризма. Срещата ще се проведе на 21 и 22 юли 2011 г. в гр. Сопот, Полша.

В заседанието ще участват вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по индустрия и предприемачество Антонио Таяни, както и комисарят по околна среда Янез Поточник.

Участниците в Съвета ще обсъдят актуални въпроси за вътрешния пазар на общността. Очаква се акцент по време на разговорите да бъдат мерките за интегриране на научните изследвания с бизнеса. Обект на внимание ще бъдат и предизвикателствата и рисковете, свързани с изпълнението на стратегията „Европа 2020".

Целта на срещата е да се подчертае значението на връзката между индустриалната политика, ефективното използване на ресурсите и други екологични въпроси. Ще бъде обсъдено и влиянието на екологичната политика върху конкурентоспособността на европейската икономика.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ