Adidas ще затвори част от магазините си в Русия

Adidas ще затвори част от магазините си в Русия

Adidas ще затвори част от магазините си в Русия

Германският производител на спортно облекло Adidas ще закрие част от 1000-те си магазина в Русия заради отслабването на рублата след началото на украинската криза и несигурността на потребителския пазар в страната. Това съобщиха нейни представители в изявление, цитирано от Би Би Си. Компанията ще открие в Русия по-малко магазини от планираното, въпреки че води по продажби в страната спрямо основния си конкурент – американската Nike.

Освен това Adidas снижи прогнозата си за приходи през 2014 г. Предвижданията й са за 650 млн. долара, докато по-рано нейни представители обявиха очакване за приходи между 830 и 930 млн. долара. Инвеститорите реагираха с отдръпване и акциите й поевтиняха с 16% във вчерашната им търговия. Това се случи въпреки суперуспешното от маркетингова гледна точка партньорство на компанията с победителите на Световното първенство в Бразилия – германския национален отбор по футбол.

В допълнение Adidas ще преструктурира бизнеса на притежавания от нея калифорнийски производител на голф облекло и принадлежности TaylorMade след 18% спад на продажбите.

„Всичко, което анонсирахме, има една цел: да засили марките ни, да задвижи потребителско търсене и да издигне групата ни нагоре към дългосрочен успех“, коментира в изявление изпълнителният директор на Adidas Херберт Хайнер. „Ще върнем групата към по-високо и постоянно ниво на ръст на печалбите в средносрочен до дългосрочен план“, каза той. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ