Apple спори за патент с HTC

Apple спори за патент с HTC

Американският интернет гигант Apple обвини производителя на смартфони HTC в това, че е нарушил патентното му право. Това е последният епизод от правна битка между двете компании за компютърни технологии и таблети, отбелязва BBC.

От Apple са се обърнали към американската Комисия за международна търговия (ITC) с молбата да бъде разследвано твърдението им за кражба на патентована технология. Тази новина дойде седмица след като Apple и Samsung обвиниха една друга в това, че са копирали дизайна и технологията си.

HTC е третият по големина производител на мобилни телефони в света, според борсовата търговия. Компанията отрича обвиненията на Apple. „HTC е изумена от това, че Apple се върна към съревнованието в съда, вместо да го продължи на пазара”, коментира Грейс Лей, адвокат на тайванския производител.

С представянето на иновативни продукти като iPhone и iPad Apple откри на световния пазар на потребителска електроника цяла нова ниша на модерните устройства, към която се насочиха и останалите конкурентни технологични компании. Те представиха свои версии на смартфоните и таблетите, които сложиха началото на множество съдебни спорове, свързани с претенциите за кражби на идеи и технологии между тях.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ