Facebook представи планове за експанзия

Facebook представи планове за експанзия

Facebook представи планове за експанзия

От Facebook анонсираха планове да открият нов софтуерно-инженерен център в Ню Йорк в началото на 2012 г. Компанията вече е наела рекламен екип в града, съобщи BBC. Това е първият й опит да открие софтурна база, която не е ситуирана по Западното крайбрежие.

Освен това няколко медии лансираха неофициална информация, че Facebook е купила базираната в Тексас фирма Gowalla. Тя осигурява социална мрежа на две години, основана на „чек ин“ услуга, чиято идея е потребителите да отбелязват локацията си и да споделят снимки от посещението си на мястото.

Новината за експанзията дойде в хода на очакването компанията да навлезе на стоковата борса. Тя беше съобщена по време на съвместна пресконференция с кметът Майкъл Блумбърг и други официални лица. Новият офис в Ню Йорк ще открие хиляди работни места. Той ще бъде оглавен от Серкан Пиантино, който по-рано ръководеше инженерния екип, разработил системата за известия на Facebook и който работи по създаването на линия на времето, отразяваща историята на потребителите в сайта за споделяне (Facebook Timeline).

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ