Ferrero отваря отново, но при определени условия

Ferrero отваря отново, но при определени условия

Ferrero отваря отново, но при определени условия

Белгийските органи по безопасност на храните разрешиха днес на базираната в Белгия фабрика за шоколад Ferrero да отвори отново производството си. POLITICO припомня, че предприятието бе затворено в началото на април след случаи на хранително отравяне със салмонела, докладвани в няколко европейски страни.

Разрешението за повторно отваряне ще бъде дадено за три месеца, през които суровините и партидите произведени храни ще бъдат щателно анализирани, за да се установи дали са в съответствие със здравните норми.

„В случай на благоприятни резултати от инспекцията в края на този тримесечен период, може да бъде издадено постоянно разрешение“, се посочва в изявление на Белгийската агенция за безопасност на храните (AFSCA).

„Мениджмънтът на завода гарантира, че стриктно ще се придържа към изискванията за безопасност на храните. Извърши се огромна по обем работа по всички вътрешни процедури за самонаблюдение”, обясни говорител на AFSCA

Производствените линии на завода Ferrero в град Арлон, който се намира белгийските Ардени, ще бъдат пуснати отново след няколко седмици, уточниха от компанията, в която работят над хиляда служители. От там добавиха, че са направени значителни инвестиции в подмяна на оборудването.

Точно преди Великден бяха регистрирани над 300 случая на отравяне със салмонела в Обединеното кралство, Франция, Германия, Белгия, Холандия, Ирландия и Швеция след прием на продукти на Kinder. Агенцията за безопасност на храните предприе задълбочено разследване и анализ на проби, преди да стигне до крайната мярка за затварянето на фабриката.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ