Galaxy и iPhone ще са най-продаваните смартфони за Коледа

Galaxy и iPhone ще са най-продаваните смартфони за Коледа

Galaxy и iPhone ще са най-продаваните смартфони за Коледа

Най-новият продукт на Apple iPhone - 4S и Samsung Galaxy вероятно ще са най-продаваните смартфони този празничен сезон. Apple, която загуби позицията си като най-големият производител на смартфони в света от Samsung последното тримесечие, би могла да си възвърне първото място, тъй като потребителите бързат да купят най-новия iPhone, след като чакаха 16 месеца моделът да излезе в продажба, предава „Ройтерс“.

Във Великобритания, която често се разглежда като индикатор за останалата част от европейския пазар, iPhone завоюва огромния 43% пазарен дял през октомври, изпреварвайки телефоните, използващи Android - платформата на Google, според фирмата за проучвания Kantar Worldpanel ComTech.

HTC и Research In Motion вече са предупредени за слабите продажби по празниците. Края на годината е ключов сезон за продажбите на смартфони, тъй като потребителите често сменят моделите на телефони за празниците.

Продавачите се очаква да продадат общо 142 млн. смартфони през периода октомври-декември, което е 42% повече спрямо година преди година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ