HTC отново съди Apple

HTC отново съди Apple

Тайванският производител на смартфони НТС изстреля нов залп в продължаващата война с Apple за нарушаване на патентни права, предава BBC. HTC използва патенти, които е купил от Google миналата седмица, за да подаде нова жалба срещу Apple в американската Международна търговска комисия (ITC).

Той твърди, че компютрите и мобилни устройства на Apple нарушават патентите, включващи Wi-Fi възможности и комуникацията с процесорна технология.

Това е третата жалба, на HTC подадена срещу Apple. "Ние заведохме този иск срещу Apple, за да защитим интелектуалната собственост на нашите партньори и най-важното нашите клиенти, които ползват телефоните HTC", казва Грейс Лей, главен съветник на компанията.

HTC не е единствения производител на смартфони, участващ в правна битка с Apple. Samsung Electronics, която прави серията таблети Galaxy също се бори съдебна битка срещу „Ябълката”. От компанията на Стив Джобс контрираха твърденията, като заявиха, че южнокорейската компания Samsung е нарушила техни патенти, копирайки дизайна на iPhone и iPad. Samsung пък отрече в съда и заяви, че Apple е нарушила нейн безжичен патент.

HTC и Samsung използват операционната система на Google Android в повечето от своите смартфони. Анализаторите твърдят, че най-новите правни действия на HTC, който използва патенти, придобити от Google, показват, че битката се превръща в много по-голям проблем, от една проста борба между двама производители.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ