Infiniti предлага нови стандарти в камерите за паркиране

Infiniti предлага нови стандарти в камерите за паркиране

Infiniti предлага нови стандарти в камерите за паркиране

Японският автомобилен производител Infiniti усъвършенства уникалната си система за правилно паркиране. Преди време компанията предложи 360-градусов паркинг дисплей, който представлява устройство за пълно зрително поле (Around View Monitor или AVM).

В момента тази иновативна система се тества и подобрява чрез приложение за засичане на движещи се обекти (Moving Objects Detection или MOD).

Технологията използва централния дисплей на арматурното табло, в комбинация със силен звън, за да предупреди шофьора за движение около автомобила му при паркиране. Създадена е така, че засича не само обектите, които се движат пред и зад колата, но и тези от двете й страни.

Водачът вижда на дисплея съставен образ на автомобила и обкръжаващите го обекти. Той чува звуков сигнал, когато някой от обектите е прекалено близо.

С едно натискане на бутон, технологията осигурява 180-градусов изглед от предната и задната част на автомобила, което е полезно на кръстовища с ограничена видимост отляво или отдясно. Тя използва четири камери – една в предната решетка, една над задния номер и по една в страничните огледала.

Системата AVM се включва при запалване или при движение с ниска скорост. Тя допълва зрителното поле на шофьора в ситуации като излизане от паркинг или от кръстовище с ограничена видимост.

Световната премиера на механизма беше през октомври 2007, а от 2008 г. стана част от оборудването на кросоувърите на Infiniti EX и FX.

Новата MOD-система ще увеличи възможностите на AVM без необходимост от добавяне на допълнителни сензори. Тя ще се присъедини към въведените от Infiniti за първи път технологии като боя, която се възстановява при драскотини (Anti-scratch), система за предотвратяване (не само предупреждение) за напускане на лентата на движение и други високотехнологични инженерни решения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ