Най-големите оператори на услуги за поръчка на таксита и храна в Югоизточна Азия преговарят за сливане

Най-големите оператори на услуги за поръчка на таксита и  храна в Югоизточна Азия преговарят за сливане

Най-големите оператори на услуги за поръчка на таксита и храна в Югоизточна Азия преговарят за сливане

Най-големите оператори на услуги за поръчка на таксита и доставка на храна в Югоизточна Азия, Grab Holdings Ltd. и GoTo Group преговарят за сливане, съобщава Bloomberg.
Според източници на агенцията преговорите са предварителни, страните обсъждат различни варианти за сделката. По-специално, сингапурската Grab може да придобие индонезийската GoTo, като плати за сделката или в брой, със собствени акции, или комбинация от пари и акции, отбелязва един от източниците.

Сделката между двете най-големи ИТ компании в Югоизточна Азия, чиято обща капитализация е почти 20 милиарда долара, ще бъде внимателно наблюдавана от регулаторите. Grab и GoTo са пазарни лидери в Индонезия и Сингапур и тяхното сливане може да отслаби конкуренцията в някои региони.

Услугите за организиране на превози на двете компании имат десетки милиони клиенти и комбинирането на операции би позволило на компаниите да повишат цените за услугите си, като същевременно спестяват разходи.

Основните акционери на двете компании подкрепят сделката, отбеляза източник на Bloomberg. Компаниите също така обсъждат други възможности, като разделяне на ключовите пазари Сингапур и Индонезия.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ