News Corp. с повече от двойни приходи

News Corp. с повече от двойни приходи

News Corp. с повече от двойни приходи

Медийният конгломерат на Рупърт Мърдок News Corporation отчете повече от двойни печалби в последното тримесечие на 2012 г. Бизнес резултатът е положителен, въпреки че компанията трябваше да покрие още 56 млн. долара разходи, свързани с причините за закриването на британския й вестник „Нюз оф дъ Уърлд” през юли 2011 година, пише Би Би Си.

Нетните приходи на News Corp. в трите месеца до декември са били 2,38 млрд. долара, основно натрупани от силния растеж в кабелните й мрежи, които включват и Fox TV. Компанията притежава редица уважавани и трайно печеливши американски и британски издания, сред които вестниците „Уолстрийт джърнъл” и „Таймс”. Разходите й по разследването на скандала с незаконно подслушване на телефони, който стана повод за спирането на таблоида „Нюз оф де Уърлд”, в конкретния тримесечен период са й коствали 2,4% от печалбите. Това е с 87 милиона долара по-малко спрямо година по-рано.

Междувременно филмовият бизнес на компанията бе стимулиран от излизането по кината на „Животът на Пи” (“The Life of Pi”), който събра над 500 милиона долара приходи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ