Samsung изкупи S-LCD Corporation

Samsung изкупи S-LCD Corporation

Samsung изкупи S-LCD Corporation

Samsung Electronics се е съгласила да изкупи целия дял на Sony в техния съвместен джойнтвенчър за течни кристали (LCD), пердава BBC. От корейския производител на електроника заявиха, че ще плати на Sony 939 млн. долара за своя дял. Този ход идва като Sony преструктурира телевизионния си бизнес, който е на загуба за последните седем години. Междувременно Samsung успя да стане най-големият производител на телевизори и плоски екрани в света.

"По силата на споразумението, Samsung ще придобие всички акции на Sony от S-LCD Corporation, което прави S-LCD изцяло притежавано дъщерно дружество на Samsung", заявиха от Samsung Electronics в изявление. Съвместното предприятие между двете компании беше създадено през 2004 г., когато бумът в световната икономика доведе до скок в търсенето на потребителска електроника. Въпреки това бизнесът придоби драматичен обрат в последните три години. Финансовата криза през 2008 г. и последвалата глобална икономическа несигурност доведоха до забавяне на потребителското търсене.

В същото време понижаващите се цени на LCD телевизорите и плоските екрани също се отразиха неблагоприятно върху маржовете на печалба. "За да се отговори на такива предизвикателни условия, както и за укрепване на конкурентоспособността, двете компании са се съгласили да преминат към нов съюз", съобщиха от Samsung. Sony ще продължи да получава LCD панели от Samsung, въз основа на преобладаващите пазарни цени.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ