Служители на Хийтроу ще стачкуват в навечерието на Световното по футбол

Служители на Хийтроу ще стачкуват в навечерието на Световното по футбол

Служители на Хийтроу ще стачкуват в навечерието на Световното по футбол

Стотици служители на летище Хийтроу се готвят за стачка в навечерието на Световното първенство по футбол в Катар и така ще объркат плановете на футболните фенове, които планират да летят за Катар.Това пише The Guardian.

Профсъюзът Unite обяви, че 700 работници от наземното обслужване, транспорта и товарите на най-натовареното летище в Европа, ще стачкуват от ранните часове на 18 ноември до сутринта на 21 ноември с искания за по-добро заплащане.

Феновете, които летят за Световното първенство, може да се изправят пред перспективата да пропуснат първия мач на Англия срещу Иран на 21 ноември. Протестните действия ще причинят хаос и закъснения на терминали 2, 3 и 4 на Хийтроу. Qatar Airways оперира от терминал 4.

„Стачните действия неизбежно ще причинят смущения, закъснения и отмяна на полети в Хийтроу , като ще бъдат особено засегнати пътуващите за Световната купа“, отбеляза Кевин Хол от синдиката Unite.

От стачните действия ще бъдат засегнати и други авиокомпании, сред които Virgin, Singapore Airlines, Cathay Pacific и Emirates, както и пътниците, които се връщат в САЩ за Празника на благодарността. В тях ще участват служители, наети от Dnata и Menzies. „И двете компании са много печеливши и могат напълно да си позволят справедливо увеличение на заплащането”, подчерта Шарън Греъм, генерален секретар на Unite .

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ