Автомагистрала „Тракия” готова на 1 юли

Автомагистрала „Тракия” готова на 1 юли

Автомагистрала „Тракия” готова на 1 юли

Няма никакви пречки ЛОТ 4 на автомагистрала „Тракия" да не бъде завършен и отворен за движение до 1 юли. Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева след проверка на строежа на магистралата, предаде БТА.

Захариева посочи добрата организация на работата и координацията между различните изпълнители, както и значителният напредък при изграждането на цялата отсечка в сравнение с констатираното от нея преди два месеца.

Според вицепремиера предишните проблеми с недостига на пътностроителна техника и на инертни материали са решени, на строежа работи единствената в страната машина за полагане на асфалт с ширина 11,5 метра. На някои участъци от магистралата се полага циментовата стабилизация, на други - хидроизолациите и асфалтовите покрития, на трети се изграждат канавките и огражденията, поясни тя.

На въпрос на журналисти за възникналите преди време конфликти с подизпълнителите, довели до протести, Захариева добави, че те са окончателно решени. По думите на изпълнителния директор на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров лабораториите на агенцията извършват ежедневен контрол на качеството на изпълнението.

Досега по ЛОТ 4 не са констатирани сериозни недостатъци при изграждането на пътната настилка или на съоръженията.

Проектът за доизграждане на автомагистрала „Тракия” се съфинансира от Кофезионния фонд на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007 - 2013 г. и националния бюджет.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ