Акции за пияни шофьори и джебчии по празниците

Акции за пияни шофьори и джебчии по празниците

Интензивни проверки за алкохол сред шофьорите и за джебчийски набези в търговските центове и местата с концентрирано струпване на хора, ще извършва столичната полиция по празниците, предаде „Дарик“.

На срещи между СДВР и частните фирми, които охраняват моловете, са набелязани мерки за подобряване на контрола през почивните дни.

Цивилни служители на криминална полиция ще следят за кражби в търговските центрове.

Полицейски проверки за незаконна продажба на алкохол на непълнолетни ще се извършват в барове, дискотеки и ресторанти в столицата.

Във връзка с натоварения трафик, който се очаква да затрудни влизането и излизането от София по празниците, от пътна полиция призовават за повече търпение от страна на шофьорите и стриктно спазване на правилата за движение.

На пресконференция комисар Младен Маринов, зам.-директор на СДВР представи профила на джебчиите. "Обикновено, начело в групата, е бременна жена или дете. Те използват струпването на хора или момент, когато вниманието е отвлечено в друга посока, например, когато хората разглеждат дрехи, и действат именно тогава. Много важно е гражданите да внимават, когато посещават заведения: сядайки, те си оставят палтата и чантите, столовете са много близо и много лесно от съседната маса могат да бръкнат в джобовете ви и да ви ограбят. В този случай, хората дори не разбират веднага кой ги е ограбил и къде и къде се е случило", обясни комисар Маринов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ