Аплодисменти за разкази на Деян Енев в „Мениджър”

Аплодисменти за разкази на Деян Енев в „Мениджър”

Аплодисменти за разкази на Деян Енев в „Мениджър”

Изключителен интерес предизвика премиерата на книгата „Българчето от Аляска. Софийски разкази” на Деян Енев. Тя бе представена в галерия „Снежана”. Повече от 100 човека дойдоха на премиерата на книгата на „най-добрия български разказвач”, както сполучливо нарече писателя издателят Светлозар Желев от „Сиела”. Част от сбирника са Софийските разкази на Деян Енев, публикувани в „Мениджър”. Сред гостите бяха писателите Златомир Златанов (герой в разказа „Глицинията на ул. „Бузлуджа” 31), Димитър Шумналиев, Алек Попов, поетите Бойко Ламбовски и Мирела Иванова, певицата Анжела Родел и много приятели и почитатели на автора.

За книгата, за тъгата, меланхолията и блуса в разказите на Енев, за изгубената София от „Софийските разкази” пред гостите говориха литературният критик Митко Новков, професорът по християнска философия Калин Янакиев и писателят Калин Терзийски – Кайо. „Четете книгата от начало до край, а не хаотично, за да усетите истински силата на думите, болката и горчивината,която носят тези невероятни разкази”, посъветва бъдещите читатели проф. Янакиев.

„Българчето от Аляска. Софийски разкази” съдържа 41 разказа,разделени в три отделни блока – „Железни скали”, „Писмо до Камелия” и „Сребърни планини”. В третия блок са и повечете разкази, които читателите на списание „Мениджър” са прочели първи в рубриката Modernity. Това са „Кафенето „Шапките”, „Къщата на Яворов”, „Домът на гълъбите”, „Старата книговезница на ул. „Мърфи”, „Бабата, която хранеше котките”, „Някъде в Бояна” и др.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ