Без сняг до Нова година

Без сняг до Нова година

Надеждите за снежна Коледа все повече намаляват. Според последните прогнози, до Нова година не се очакват валежи от сняг над нашата страна. Единствено по планините са възможни превалявания от сняг.

В следващите 10-15 дни, включително и Нова година, се очертава времето да бъде сухо, през деня с разкъсана облачност, съобщи „Дарик“. В навечерието на Нова година в района на Балканския полуостров няма да има почти никакви валежи - нито от дъжд, нито от сняг. Очертаващото се сухо време се дължи на мощен антициклон, установил се над Балканския регион.

Днес времето ще остане без съществена промяна. След обяд облачността ще продължи да намалява, мъглите да се вдигат - над по-голямата част от страната временно до слънчево. Значителна ще остане облачността през целия ден над Източна България. В източните райони ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8° - 9°, в София около 3°, прогнозират синоптиците от БАН.

Атмосферното налягане и значително по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над Източна Стара планина и Източните Родопи. Вятърът ще е до умерен, а по високите открити части и силен от североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра около минус 3°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Максимални температури 2° - 5°, температура на морската вода 6°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ