"Бойко Борисов подаде оставка" в имитация на сайта на МС

Бойко Борисов подаде оставка в имитация на сайта на МС

 „Бойко Борисов подаде оставка”, обяви появила се в интернет пространството умела имитация на официалния сайт на Министерски съвет.

Копието едно към едно повтаря дизайна на оригиналния сайт и под водещата новина дори са качени напълно достоверни и реални информации от първоизточника.

Към „водещата новина” са добавени и мотиви за „оставката” – „Несправяне с управлението на страната и по повод критиките в последния доклад на Европейската комисия”. Финалното изречение гласи : "Очаквайте съвсем скоро цялото изявление и пресконференция. За контакти - вижте информацията по-долу".

Все още не е ясно кой стои зад виртуалната шега с премиера, която много наподобява странното чувство за хумор на прочулата се напоследък хакерска група Lulz Security. Нейни представители вчера пробиха сайта на „Сън” и обявиха на главната му страница, че Рупърт Мърдок се е самоубил.

Това е втората политическа задявка с министър-председателя за по-малко от месец. На 11 юли сутринта в столицата се появиха билбордове с лаконичната закана "Ще уволня Бойко Борисов", които няколко часа по-късно бяха изрязани и свалени. Впоследствие стана ясно, че зад кампанията стои РЗС и нейният кандидат-президент Атанас Семов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ