Влаковете остават на гарите и днес

Влаковете остават на гарите и днес

Стачката в БДЖ продължава вече четвърти ден. Между 8.00 и 16.00 часа влаковете в цялата страна няма да се движат, съобщи Дарик радио.

Вчера от Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив, гара Бургас не бе пуснат нито един влак. Данни на КТ „Подкрепа“ сочат, че от общо 263 влака са спрели 181 – т.е. 77 процента от всички композиции.

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че работниците в БДЖ са наясно, че няма алтернатива за спасяването на железницата. Положението може да стане много сериозно, ако кредиторите предприемат по-сериозни действия – така БДЖ може да бъде обявено в несъстоятелност.

Според Московски стачката е провокирана от ръководството на синдикатите. Освен това техните искания са много по-големи, отколкото правителството може да приеме като спасителни мерки за дружеството. Съответно управляващите няма как да се съгласят с тях.

Все още не са насрочени преговори между министерството и протестиращите. В следващите дни обаче ще стане ясно дали синдикатите ще организират национална стачка. Междувременно от КНСБ подчертаха, че стачните действия могат да преминат и в гладна стачка.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ