Времето: все още облачно, но се затопля

Времето: все още облачно, но се затопля

Облачността над страната ще е значителна, но още преди обяд от северозапад ще започне да намалява. На отделни места ще превали слабо. Вятърът ще е от северозапад, в Източна България - до умерен, от север.

Ще започне повишение на температурите и максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса. По Черноморието максималните температури ще са от 19 до 21 градуса. Температура на морската вода - 19-21.

В планините ще има значителна облачност и на отделни места в Рило-Родопската област слабо ще превали. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13, на 2000 метра - около 5 градуса.

Слънцето ще изгрее в 5,53 ч. и ще залезе в 20,55 ч. Продължителността на деня е 15,02 ч.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

Утре и в неделя ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Затоплянето ще продължи и в неделя дневните температури ще достигнат 25-30 градуса.

От понеделник до сряда ще е предимно слънчево, температурите ще се повишат с още градус-два. Около и след обяд над западните райони ще се развива купеста, над планините в Югозападна България и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там краткотрайно ще превали.

Във вторник ще превали и на места в източните райони.

В четвъртък ще се създадат условия за краткотрайни валежи и гръмотевици на повече места, но температурите ще са все още високи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ