Времето: Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области

Времето: Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области

Днес ще нахлуе хладен въздух от запад-северозапад и температурите ще паднат. Новото захлаждане ще дойде с умерен и временно силен вятър. Над Западна, по-късно през деня и над Източна България облачността ще се увеличава и на много места в тези райони ще има валежи. Възможни са градушки. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19, в Югоизточна България до 22-23 градуса, прогнозира НИМХ-БАН

.В 16 области от Централна, Южна и Източна България е обявен жълт код за обилни дъждове и гръмотевици – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Търговище,  Разград, Силистра, Добрич и Варна.

По Черноморието ще започне със слънце, но по-късно ще се заоблачи и ще има превалявания. Максималните температури на въздуха ще са 19 и 21 градуса.

В планините ще бъде предимно облачно и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10, на 2000 метра - около 5 градуса.

Продължителността на деня е 14, 41 ч.

Атмосферното налягане е около средното за май и ще се повишава.

През нощта валежите ще продължат, на повече места и повече по количество ще са в Южна и Източна България. Утре и в сряда ще се задържи хладно. В часовете преди обяд вероятността за валежи е по-малка, ще има и разкъсвания на облачността. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В четвъртък вятърът ще стихне, сутринта ще е ясно и ще има условия за образуване на слана. През деня ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, на отделни места е възможно и за кратко да превали. В петък отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, валежи ще има на повече места, ще са по-интензивни и придружени с гръмотевици. В събота и неделя ще преобладава слънчево време, по-значителни увеличения на облачността и на отделни места превалявания ще има след обяд и привечер. Температурите ще се повишат.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ