Времето: слънчево и топло

Времето: слънчево и топло

Днес ще бъде слънчево. След обяд над югоизточните и планинските райони от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, в София - около 26.

И в планините ще е предимно слънчево. Следобед ще се появи купеста облачност и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 12.

Слънцето ще изгрее в 5,59 ч. и ще залезе в 20,48 ч. Продължителността на деня е 14,49 ч.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

До края на седмицата ще бъде предимно слънчево и по-топло от обичайното за май. Максималните ще са между 26 и 31 градуса.

В петък в Западна, а в неделя на места и в Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Най-малка е вероятността за превалявания в събота. 
В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, но интензивни валежи с гръмотевични бури. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. В сряда ще има повече слънчеви часове, а и температурите пак ще се повишат.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ