Времето: Слънчево сутринта, превалявания следобед

Времето: Слънчево сутринта, превалявания следобед

Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Сутинта на отделни места в низините видимостта ще е намалена. След обяд, главно над планинските райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, прогнозира НИМХ-БАН.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16 и 19 градуса.

В планините ще е по-облачно, а след обяд ще превалява, на места с гръмотевици. Над 2300 метра валежте ще са от сняг. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12, на 2000 метра - около 5 градуса.
Продължителността на деня е 14, 27 ч.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за май.

През следващите дни температурите ще се повишават. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В сряда само на отделни места, главно в Югозападна България, а в четвъртък на повече места в западната половина от страната ще превали и прегърми. В петък и събота ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще е предимно слаб от юг-югозапад, ще бъде и по-топло: максималните температури в събота ще са между 24 и 29 градуса. В събота в часовете след обяд облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу неделя на отделни места ще превали и прегърми.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще проникне по-студен въздух, дневните температури ще се понижат. Облачността ще е променлива, краткотрайни превалявания ще има само на отделни места.

В понеделник преди обяд ще има и слънчеви часове, ще бъде и малко по-топло; около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, валежи ще има на повече места в Северна България.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ