Времето: Снеговалежите продължават, 11 области с жълт код за силен вятър

Времето: Снеговалежите продължават, 11 области с жълт код за силен вятър

Времето: Снеговалежите продължават, 11 области с жълт код за силен вятър

Снеговалежите ще продължат, но ще са по-слаби. Следобед постепенно ще започнат да спират.

Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области на страната според справката в сайта на Института по метеорология и хидрология при БАН. Това са областите Силистренска, Добричка, Разградска, Търговищка, Шуменска, Варненска, Бургаска, Ямболска, Сливенска, Хасковска и Кърджалийска. В останалата част от страната вятърът ще е умерен.

По цялото крайбрежие е обявен оранжев код за силен вятър и вълнение.

Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи. Застудяването ще продължи и минималните температури ще бъдат между минус 10 градуса и минус 5 градуса, а максималните - между минус 6 градуса и минус 1 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно със слаби снеговалежи. През деня над масивите от Югозападна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър. Минималните температури по най-високите част ще са минус 20 градуса - минус 18 градуса, а максималната на височина 1200 м ще бъде около минус 10 градуса, на 2000 м - около минус 14 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще продължи да превалява слаб сняг. Очакват се снежни виелици. Максималните температури между минус 5 и 0 градуса.

Има условия за измръзвания.

Продължителността на деня е 9,28 часа.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари - ще продължи да се повишава.

През следващите дни застудяването ще продължи. Най-студено ще е в сряда, когато нощните температури на места ще паднат до минус 20 градуса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ