Данъчни хванаха заведения в Слънчев бряг да укриват 7 от всеки 10 лева

Данъчни хванаха заведения в Слънчев бряг да укриват 7 от всеки 10 лева

Данъчни хванаха заведения в Слънчев бряг да укриват 7 от всеки 10 лева

Инспектори от Националната агенция по приходите, командировани от София в Слънчев бряг, провериха 4 от най-големите увеселителни заведения в комплекса и установиха, че 7000 от всеки 10 000 лв. оборот не се декларират и върху тях не се внасят данъци.

Приходите от вход в един от най-популярните клубове изобщо не са отчитани. Само за 5 часа данъчните са установили, че сумите надхвърлят 4000 лева. Според отчетите приходите от такса вход на същия клуб за целия месец юли възлизат на 10 лева. 

От НАП посочват за пример и дискотека, която има отчетен общ оборот на касовите апарати за целия юли от 54 000 лв., а само за 7 часа миналата нощ са регистрирани 42 000 лева.

Заради откритото данъчно наблюдение постъпленията са се увеличили близо 5 пъти, общият отчетен оборот за изминалата нощ на проверените обекти е достигнал 300 000 лева.

Според инспекторите данните, събрани от наблюдението, са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени за всички недекларарини приходи.

„Това, което става по морето, е подигравка с данъчните изисквания и с обществото. Щом собствениците на клубове крият 2/3 от оборотите си, наблюдението на заведенията им ще продължи до края на лятото и на база на тези данни ще обложим скритите приходи за години назад", коментира директорът на НАП Красимир Стефанов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ