България

Политика

|

Общество

|

Дянков вижда България като рай след 10 г.

Дянков вижда България като рай след 10 г.

България след 10 години ще изглежда като страна, в която всички ще искат да живеят, учат и останат, пророкува вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на заседанието на Съвета за обществени консултации към парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Срещата е посветена на българската визия по отношение на стратегията на ЕС "Европа 2020".

"Следващите 10 години си поставяме за цел България да има по-добра инфраструктура, по-конкурентоспособна младеж, най-добрата бизнес среда в ЕС, доверие към държавните институции", заяви Дянков, който представи пред Съвета набелязаните от правителството приоритети за развитието на страната през следващите 10 години.

Той очерта и възможните пътища за постигането на най-важните цели.

За да се превърне страната ни в най-добрата бизнес среда в ЕС, през следващите 10 години ще привлечем повече инвестиции и ще постигнем равнище на заетост 76 на сто сред населението между 20- и 64-годишна възраст, посочи той.

Два пъти по-бърз растеж от средния за Европа през десетилетката ще ни превърне в равноправен член на ЕС, добави той, но не конкретизира как може на практика да се случи това.

По въпроса за конкурентоспособната младеж Дянков посочи, че след 10 години, младежите, завършили висше образование трябва да се увеличат от 31 на 36% и да се стимулират младите учени.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ