Дянков: Който не иска в провинцията, ще бъде уволнен!

Дянков: Който не иска в провинцията, ще бъде уволнен!

Дянков: Който не иска в провинцията, ще бъде уволнен!

Държавните служители, които не искат да напуснат София с агенциите, подлежащи на преместване в провинцията, ще бъдат уволнение. Това обяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков по БНТ тази сутрин. Според него, в това нямало нищо лошо, защото всеки сам си избирал пътя.

Дянков уточни, че си е отделил лятото да се занимава специално с въпроса за преместването на част от държавната администрация в различни градове на страната.

 Поводът за гостуването му в сутрешния блок на БНТ обаче бе сделката по пласирането на петгодишни облигации на международните пазари, която бе реализирина в понеделник. Финансовият министър се похвали, че получил поздравления за емисията от предшественика му Пламен Орешарски, Мартин Димитров, Иван Костов и Йордан Цонев.

Книжата бяха пласирани при доходност 4,4%, оценявана като ниска. Според Дянков сделката ще доведе до понижаване на лихвите – първо за банките, а след време, за бизнеса и домакинствата. А пък ГЕРБ ще спечели втори мандат „заради политиката, която води, защото хората виждат, че нещо се прави”, убедено заяви той.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ