Дянков: Оставам на поста си до края, имаме сили за втори мандат!

Дянков: Оставам на поста си до края, имаме сили за втори мандат!

Дянков: Оставам на поста си до края, имаме сили за втори мандат!

След като се появи изненадващо на заседанието в Министерски съвет Симеон Дянков заяви, че ще остане на поста си като финансов министър и вицепремиер до разпускането на правителството, тъй като оставката му не е гласувана.

Въпреки съмненията, той обяви, че оставката на кабинета вече е прочетена пред парламента в 11:20 ч и ще бъде гласувана утре сутринта.

"През следващите седмици и месеци ще продължавам да работя с премиера Борисов, за да може ГЕРБ отново да спечели пълен мандат", заяви Симеон Дянков. Решението на премиера Борисов доказа, че той е един истински лидер на една демократична пария, каквато е ГЕРБ, допълни още той. 

"Трябва да довършим някои от нещата, върху които работихме досега", каза той пред БНТ. „Моят екип въвежда златен стандарт в НАП, така че коректните данъкоплатци да могат да се обслужват по-добре”, уточни той.

"Министрите ще продължат да работят, за да покажем, че правителството е силно и ГЕРБ има възможност за втори мандат. Вярвам, че народът ще избере пак нас", заяви Дянков. 

"Нека сега народът да покаже кой трябва да е на власт - дали тези, които са грабили и нищо не са строили, или Бойко Борисов, който направи толкова много, заслужава втори мандат", допълни той. "Бойко днес показа, че милее за България, а не за собствения си пост." 

Дянков посочи, че различията му с премиера Борисов, довели до решението за оставка, са били именно въз основа на плащанията за зърнопроизводителите и времето, когато те трябва да бъдат направени. "Смятам, че не биваше да им се плаща, можеше да се изчака до края на март", коментира той исканията на земеделците. 

Заседанието в МС приключи, част от депутатите вече си тръгнаха от заседателната зала. 

Очаквайте подробности! 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ