Е.ОН осъден да плати най-голямото обезщетение досега

Е.ОН осъден да плати най-голямото обезщетение досега

Е.ОН осъден да плати най-голямото обезщетение досега

66-годишен пенсионер от русенското село Кошов пребори монополиста Е.ОН, получавайки най-голямото обезщетение досега, изплащано от електроразпределителното дружество у нас - 24 150 лв., съобщи БГНЕС.

Иван Петров и семейството му водят близо три години спорове в съда, след като през март 2008 г., след анонимна жалба Е.ОН прави проверка на електромера на семейната къща в Кошов. От дружеството заявяват, че уредът е манипулиран и искат титулярът на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лв. Семейството не е съгласно и отказва с мотива, че таблото се намира извън къщата.

Започват съдебни дела, първо във Варна, където е седалището на фирмата, а след това и в Русе.

Най-накрая Русенският окръжен съд произнася присъдата. Основният мотив, с който се отхвърлят претенциите на Е.ОН, е, че електромерът е тяхна собственост и дружеството е длъжно да следи как работи. Токът на семейството е възстановен и по общите условия в

Успехът им в борбата срещу монополиста със сигурност ще мотивира и други българи да търсят правата си, смятат Петрови. „Все пак, макар и да е монополист, това е фирма като всяка друга и затова трябва да вярваме в съдебната система, че ще даде справедливост”, казва Пламен Петров, един от синовете на Иван Петров.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ