Започват постоянни проверки на морските плажове

Започват постоянни проверки на морските плажове

Започват постоянни проверки на морските плажове

Започват постоянни проверки на морските плажове, съобщиха от Министерство на регионалното развитие. Те ще бъдат извършени от представители на министерството, ДНСК, регионалните здравни инспекции към Министерството на здравеопазването и на Морска администрация.

На място ще бъде проверявано изпълнението на задължителните дейности по сключените концесионни договори и договори за наем на крайбрежните ивици. Изпълнителите по тях са задължени да осигурят водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, както и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.

Проверките ще обхващат също поставите преместваеми обекти и съоръжения, допълнителната търговска площ към обектите за бързо хранене. Ще бъде проверено и дали се осигурява поне 50% от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите, изпълнението на съгласуваните работни програми на концесионерите и всички останали договорни задължения.

Проверките започва от днес по разпореждане на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и във връзка със започналия летен сезон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ