Издирват протестиращи, нападнали депутати

Издирват протестиращи, нападнали депутати

Издирват протестиращи, нападнали депутати

Силите на реда са започнали издирване на участници в протестите, които са нападнали депутати от Народното събрание. Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че вчера на протестите е имало опити и насилие срещу народни представители. Той заяви, че ще бъдат взети мерки по закона.

"Няма да има прошка за никого, който се опитва да упражнява насилие или е упражнил насилие", категоричен е министърът.

От ДПС са му предали сигнали, "свързани с дейността на МВР". Не стана ясно обаче точно за какво са сигналите. Депутатите от движението са подали и сигнали за лица, които се опитват да провокират насилие на протестите. "Сигналите ще се проверят", каза вътрешният министър.

От ДПС са се оплакали на Йовчев и заради вчерашния протест пред парламента. Членове на партията бяха обстрелвани с домати, яйца, бутилки от вода на излизане от НС. Младеж удари по главата Йордан Цонев със свит на руло вестник, а Емил Иванов бе ритнат. Петя Раева е била нападната от протестиращи в градинката до парламента. Пред Plovdivutre тя разказа, че излязла, за да даде пари на сина си за обяд. Наблизо нямало полицаи и тя едва се измъкнала.

МВР разшири значително зоната на сигурност около парламента по искане на председателя на НС Михаил Миков. Това обаче не спря протестиращите, които отново хвърляха домати и краставици по сградата и тази сутрин.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ