И нови, и стари кметове се оказаха богаташи

И нови, и стари кметове се оказаха богаташи

И нови, и стари кметове се оказаха богаташи

Голяма част от новите кметове, а и повечето стари, които напуснаха постовете си през ноември, са заможни хора - това сочат декларациите им пред Сметната палата, публикувани от институцията.

Недвижими имоти и лични влогове са най-предпочитаните начини за управление и съхранение на личните им средства, не малко са и заемите.

От финалните декларации на напусналите градоначалници трудно може да се разберат произходът и периодът на придобиване на по-голяма част от имуществото им, пише в. "Сега".

Вече бившият кмет на Плевен Димитър Стойков и съпругата му Юлия притежават два апартамента в София и Плевен, къща в село Радишево и гаражи, общо на стойност 142 000 лв. Декларацията на скандалния кмет на Хасково Георги Иванов включва ретроавтомобил "Студебейкър" и влог от 186 000 лв. Кметът на Видин Герго Гергов, срещу когото имаше съдебни дела, разполага с къща с двор в града на стойност 145 000 лв. и два автомобила "Мерцедес". Шуменецът Красимир Костов пък напуска кметския пост с три имота. Управлявалият дълги години Ботевград Георги Георгиев си тръгва с ателие, вила, вилно място и парцел за около 66 000 лв., както и 42 декара земеделска земя

От встъпилите в длъжност кметове най-интересна е декларацията на Бейсим Расим. Градоначалникът на Исперих и семейството му притежават магазини, складове, къщи, терени - общо за 147 400 лв., плюс 15 земеделски имота. Автомобилният им парк също е внушителен - два леки автомобила, два джипа, четири камиона.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември