Калоян Ганев е назначен за главен икономист на „Райфайзенбанк"

Калоян Ганев е назначен за главен икономист на „Райфайзенбанк

Калоян Ганев е назначен за главен икономист на „Райфайзенбанк"

Калоян Ганев е назначен за главен икономист на „Райфайзенбанк". Той ще ръководи новосформирания отдел “Икономически анализи и прогнози”.

Ганев е макроикономист с дългогодишен професионален опит. През последните 7 години е работил в Агенцията за икономически анализи и прогнози към Министърство на финансите. Шест години е бил началник на отдел в агенцията, а през последната година - изпълнителен директор, отговорен за представянето й пред правителствените структури, както и пред други национални и международни организации като Европейската комисия, Международния валутен фонд и Световната банка.

Калоян Ганев има над десетгодишен академичен и преподавателски опит. Сега е главен асистент в Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Той има докторска степен по статистика и иконометрия,  специализирал е в Департамента по търговия на САЩ, в Университетите Кембридж и Оксфорд във Великобритания, в Обединения Виенски Институт на МВФ в Австрия, Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария, Университета в Ница, Франция. Владее английски език и ползва немски и руски език.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ