България

Политика

|

Общество

|

Кирил Рашков се изправя пред съда

Кирил Рашков се изправя пред съда

Задържанията по обвинения за заплахи за убийство и неплащане на данъци Кирил Рашков ще се изправи пред съда днес, съобщи bTV. Прокурата настоява магистратите да одобрят постоянна мярка „задържане под стража”.

Рашков е привлечен под наказателна отговорност за две закани за убийство, отправени в Катуница на 23 септември. Той е задържан в следствения арест на Пловдив за 72 часа. Според прокурорите заканите от него са били отправени към Веселин Христов, вуйчо на убития Ангел Петров, както и към жената, с която Христов живее. Отделен сигнал има и за закани към майката на Ангел.

Срещу Рашков е образувано досъдебно производство за укриване на данъци. Месец преди размириците в Катуница името му е било включено в полицейски списък с имената на 20 българи с необяснимо голямо богатство. Главният прокурор Борис Велчев отрече твърденията, че той се ползва с прокурорски чадър и призна, че срещу него обаче има сравнително малко преписки. Една от преписките - на прокуратурата в Асеновград – е била прекратена.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ