Костов: Ръководството на ДСБ подава оставка

Костов: Ръководството на ДСБ подава оставка

Костов: Ръководството на ДСБ подава оставка

Ръководството на ДСБ ще подаде оставка на национално събрание на партията на 23 юни. Това съобщи на пресконференция лидерът на партията Иван Костов, предаде „Фокус” . ДСБ няма основание да възразява срещу изборите, каза Костов. „Съжаляваме за резултатите. Те са силно разочароващи. Насрочваме национално събрание на партията на 23 юни, на което нашето ръководство подава оставка и ще бъде избрано ново”, посочи лидерът на партията.

Синият политик уточни, че няма намерение да се кандидатира за лидер на ДСБ. Той не пожела да коментира дали ще бъде сформирано програмно правителство. „Цялата отговорност е концентрирана в четири партии. Народът им даде доверие. Те са длъжни да го изведат от кризата. Няма да обсъждаме нашите грешки, а нека да поискаме от четирите парламентарно представени партии да изведат България от кризата. Те са умните. Хората се намират в ужасяваща ситуация”, добави той.

ДСБ вече понесе две ключови оставки, резултат от изборния провал. Рано тази сутрин заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев обяви на страницата си във Фейсбук, че си тръгва от партията, съобщи bTV.

„Часът е 04:00 на 13 май. "Мачът свърши", ДСБ е извън Парламента. Искам само да благодаря от сърце на всички, които ми помагаха. Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел. Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите. По светло ще кажа повече за изборите, ще подам оставка като заместник-председател на ДСБ, ще споделя първите си мисли за бъдещето на десницата. Защото ние с вас имаме бъдеще. Но сега ще кажа само, че днес синът ми навършва 4 години... И аз съм убеден, че това, което правихме заедно, е правилно. За нашето и неговото поколение. Не съжалявам нито за една минута, която прекарахме заедно...", гласи статусът на Кънев.

Тази сутрин Националното ръководство на партията напусна и Петър Москов, един от изявените оратори на ДСБ.

"Ще продължа да работя за реализацията на идеите, които предложих в хода на кампанията. Знам, че предстоят по-добри времена. Вярвам, че ще ги постигнем с разум и ще ги посрещнем заедно",написа Москов в социалните мрежи и поднесе извинение на хората, чието доверие не е оправдал. "Това е моя пряка политическа отговорност", уточни Москов.

По последни данни на ЦИК обединението между ДСБ и БДФ получава 3,07%, което ги оставя извън 42-ия парламент.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ