Министерствата планирали 426 млн. лв. съкращения на разходите вместо 900 млн.

Министерствата планирали 426 млн. лв. съкращения на разходите вместо 900 млн.

Министерствата планирали 426 млн. лв. съкращения на разходите вместо 900 млн.

Министерствата са предложили икономии за 426 млн. лв. вместо за 900 млн., както планира правителството за актуализация на бюджета. Според обясненията това е единственият вариант ДДС да не се вдига до 25%, а да остане 20%.

В понеделник министерствата ще дадат нови доклади за допълнително съкращение на разходите, които ще бъдат обобщени в съвета по административната реформа във вторник, а в сряда ще се гледат на заседанието на Министерския съвет. След това кабинетът ще внесе предложението за актуализация на бюджета в Народното събрание.

Съкращенията на разходите в министерствата на отбраната, на околната среда и водите, на труда и в МВР ще са по-малки от 20%, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от БТА.

МВР ще намали разходите си с 10%, както е гласувано от Министерския съвет. Съвсем малко ще е съкращението на разходите на Министерството на отбраната, където даже трябва да бъдат дадени допълнителни пари за доставката на транспортни хеликоптери за ВВС.

Съкращаването на разходите няма да е 20% и в екоминистерството "заради лошата работа на предишния министър Джевдет Чакъров" по думите на Дянков.

Министерството на труда също няма е задължено да направи икономии, за да има средства да плаща помощи за социално слабите в кризата.

С 20% ще бъдат орязани средствата на всички общини, каза Дянков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ