Награди за журналисти от регионални медии

Награди за журналисти от регионални медии

Награди за журналисти от регионални медии

В навечерието на най-светлия български празник 24 май -  Ден на българската култура и писменост,  Българска асоциация на регионалните медии връчи наградите за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ”. Церемонията, която е 13-а поред, се проведе в сърцето на България - старата българска столица Велико Търново.

В старопрестолния  град се събраха представители на 30 местни вестника, а в  конкурса се включиха с материали 37 журналисти. Компетентно жури  с председател  Валери Найденов и членове  Славка Бозукова и Евгени Петров, оцениха по достойнство професионализма на своите колеги.

Голямата награда за журналистическо майсторство бе връчена на Ваня Симеонова  – в. „Струма”, Благоевград, за материала  „Американският университет в Благоевград  и текучеството на президентите му по „логични причини” наречени „пари”. Председателят на асоциацията Иван Бунков й връчи статуетката „Св.Константин Кирил Философ” на скулптора Емил Пенчев, плакет и парична награда от 500 лв. В категория „Очерк”  първа награда грабна  Елена Велкова – в. „Седмица”, Горна Оряховица, за материала „Сирия е отворена рана, а болката е за целия свят”. Бургаският журналист от в. „Черноморски фар” -  Веселин Люцканов за материала  „Човек  и добре да се вози, слиза и се прикачва“  спечели първото място в категория „Коментар”. Материалът  „Френскио от Дупница излиза на гладна стачка с палатка пред съда в Кюстендил” на Марияна Вучова от в.”Вяра”, бе оценен най-високо в категория „Интервю”. Зоркото око зад обектива на Даниел Йорданов от в. "Янтра ДНЕС" - Велико Търново, му спечели първото отличие в категория „Фотожурналистика” за снимката озаглавена „Отзвук от празника”. Носителите на първа награда в четирите категории получиха специално изработени плакети и финансово поощрение от 300 лв.

На тържеството присъства кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Отдавна е ясно, че няма понятие като “регионална журналистика”, защото професионализмът е един, независимо дали е в София или в страната, каза в приветствието си председателят на асоциацията Иван Бунков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ