Най-интересното във вестниците на 10 август, вторник

Най-интересното във вестниците на 10 август, вторник

Най-интересното във вестниците на 10 август, вторник

Добри и лоши новини пълнят днес вестниците. Защо го отбелязваме ли? Защото обикновено има главно лоши.

Ето първо добрите. "24 часа": По един нов милионер на три дни, По-евтино ин витро замислят в “Майчин дом”, депутатите Заседават 3 седмици, една - сред народа (ако смятате това за добра новина). "Труд": Износът подскочи, излезе от кризата. "Дневник": По-малко болнични и неплатени отпуски вдигат средната заплата. "Стандарт": Бойко пуска робот по шосетата. "Сега": И общините ще финансират саниране на панелки. "Новинар": Само 9 на сто от българските мъже не пият бира.

Ето и лошите. "Труд": Хлябът щял да поскъпне до 1,40 лв. за килограм. "24 часа": Общини с право на извънредни данъци. "Дневник": Напрежение в болниците заради бюджетите за август/Здравната каса иска да намали с повече от очакваното парите за клиничните пътеки. "Стандарт":  Служебните защитници спират работа/Изчерпан е бюджетът на бюрото за правна помощ. "Сега": 174 000 души са загубили работата си за година, Жегата през август не стопи опашките за паспорти. "Новинар": Бум на сигнали за змии в София. Без да броим Комар-убиец идвал от Северна Гърция, който е накацал всички вестници.

Какво забелязваме? Че добрите новини са някак откъснати от нас и средностатистически - освен ако не сме сред новите милионери и не се е вдигнала и нашата заплата. А лошите са доста конкретно засягащи ни - скъп хляб, затварящи болници, нови данъци, опашки за паспорти...

Но за да не ви е тъжно въпреки опита за позитивизъм, който направихме, ето две, да ги наречем, с смешки от днешната преса.

Из седмичния коментар на Кеворк Кеворкян в "Труд": "Защо пък Шкумбата да не стане дипломат - след като американският дипломат посланик Уорлик иска да стане като Шкумбата? Въпросът какво ще прави Шкумбата в Чикаго е излишен. Ще разказва вицове за Бойко. Това не означава автоматично, че и Уорлик разказва вицове, поне не винаги. В крайна сметка, най-сетне имаме симетрия в българо-американските дипломатически отношения - разказвач на вицове срещу човек, който иска да стане актьор в сериала на Би Ти Ви “Стъклен дом”.

И коментарът от първа страница на "Новинар", който е по информацията Путин благодари на Борисов, наши огнеборци спасиха руско село: "Сключил Путин с Америка договор за пълно ликвидиране на всички ядрени ракети. След месец звъни американският президент и казва: - Знаеш ли, Владимир, излъгах те, запазих в складове десет стратегически ракети. Сега ще трябва да ме слушаш за всичко, иначе ще стане лошо. Ядосал се премиерът, но в този момент при него влязъл Сергеев: - Владимир Владимирович, получи се конфуз с ядрените ракети: в сибирската тайга в щаба един от лейтенантите - Бубкин, се запил и забравил да унищожи 20 стратегически ракети. Путин отвърнал: - Първо, не лейтенант, а генерал-лейтенант и второ, докато Русия пие, е непобедима. Усмихни се, България, очевидно през последните дни малко се пие в Русия и затова страната е подложена на такова голямо изпитание. Винаги обаче ще се намери един добър генерал-лейтенант, който жертвоготовно да й помогне. В борбата с пожарите се отзова генерал-лейтенантът от София."

"МениджърНюз" ви желае приятно четене.

Още заглавия:

Киселото мляко ще се прави само от прясно, интервю с Ирен Дабижева, директор на Българския институт по стандартизация, "Труд"

България вече не казва “да”, преди да й зададат въпроса, интервю с Марин Райков, зам.-министър на външните работи и бъдещ посланик в Париж, "24 часа"

Много "Здраве за всички", "Дневник"

Вяра Анкова, генерален директор на БНТ: Почти всичко в програмата трябва да бъде променено, "Дневник"

Съдът върна Цветанов в трети курс, "Новинар"

Дали пък управляващите не искат царят да осъди България в Страсбург, "Сега"

Защо увеличаваме пропастта между частните и държавните училища, "Сега"

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ