Най-интересното във вестниците на 13 август, петък

Най-интересното във вестниците на 13 август, петък

Най-интересното във вестниците на 13 август, петък

Втори ден с добра новина. След като в четвъртък министър Божидар Димитров се извини за "шибания народ", вестниците дават заден за комарите-убийци - Болната от Благоевград няма западнонилска треска ("Труд"), Няма данни за нилска треска у нас ("Новинар"). Успокоена, пресата търси по-малко плашещи инсекти и, разбира се, нови сензации. Без изобщо да й пука, че в "Труд" Кръстьо Петков предсказва края й в Настъплението на петата власт. Какво става с четвъртата?

Сега горещата тема е Краси Пиперката кара кола с 30 акта и 6 присъди ("24 часа"). Пиперката е от Шумен и е герой във двата всекидневника на ВАЦ, защото в неделя се правил на джигит и го преследвали 6 полицейски коли. Няма шофьорска книжка, защото така протестира срещу КАТ, но твърди: 500 пъти обиколих България без книжка ("Труд"). Джигити финикийци, възмущава се "24 часа" в редакционен коментар, намеквайки директно как човекът със зеленчуков прякор е успял десетилетия да кара без книжка.

Втората гореща тема, разстлала се из всички вестници, е Прокурор написа трактат за секса/Магистрат от Пазарджик клейми обратните в отказ по жалба. Това заглавие е от "Стандарт", "Труд" добавя подробности Прокурор: Гей парадите са “показен разврат”, а "Новинар" съвсем го драматизира Прокурор от Пазарджик: Содом и Гомор, ако разрешим на гейовете да демонстрират.

Тук-там се мяркат бизнес-светски новини. Прокопиев ще живее в чужбина, съобщава "24 часа". "Съиздателят на вестниците "Дневник" и "Капитал" и основен акционер в "Алфа финанс холдинг" Иво Прокопиев отива да живее в чужбина, съобщи той за "24 часа". "Семейството ми се мести и аз отивам с него. Това е нормално лично решение. Бизнесът ми остава в България. Ще пътувам между новия си дом и София, за да го управлявам", поясни Прокопиев", пише всекидневникът. "Сега" добавя Дянков маха човека на Костов в "Информационно обслужване": "Бившият депутат от ДСБ и шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов ще бъде отстранен от ръководството на държавната фирма". Другата новина за известна личност там е Ексминистър Н. Василев глобен за скандални обществени поръчки.

Новинарският пейзаж е леко освежен и от тв новина: В БНТ замениха пицата на Дянков с пържола.

Заради жегата и петъка анализите не са точно тежко и сериозно четиво, ако не броим дежурното министерско интервю в "Стандарт" с Томислав Дончев, който обещава Строим магистрали двойно по-бързо, дежурното политическо интервю - с още новия зам.-шеф на парламента Ананас Ананасов в "24 часа" Куца ли прокуратурата, че съдът пуска обвинени?, и, разбира се, дежурното правосъдно интервю - в "Сега" със съдия Владимир Астарджиев, който казва Съдът е под преса, чувстваме се като хора трето качество.

И строгият бизнес вестник "Дневник" го е ударил на по-лежерни теми: единият коментар е Кой плаща за платения секс? - поредният повик да се узакони проституцията, другият е Какво да правим с циганите, драги българи? от Александър Андреев.

В "Новинар" горецитираният Божидар Димитров в интервю се изповяда: Аз много обичам българските жени! Ама в коментара Кокъл-бокъл нещо го заяждат: "Защо бе, майка му стара, защо толкова бльок бе? В България дипломата на историка е като извинителна бележка за национализъм и невъздържаност. Ние, българите, май наистина заслужаваме обвинението в канибализъм на суперисторика Божидар Димитров".

Безспорният хит обаче е интервюто в "Труд", където собственикът на музикална компания “Пайнер мюзик” инж. Митко Димитров споделя Не инвестирам в певица заради силикона й .

"МениджърНюз" ви желае забавно четене. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ