Напрежение пред президенството на шествието за 9 май

Напрежение пред президенството на шествието за 9 май

До размирици се стигна по време на шествието, което трябва да отбележи 70 години от победата над фашистка Германия., съобщи БГНЕС.

Пред президентството се събраха граждани да почетат паметта на загиналите в борбата срещу фашизма от Българския Антифашистки съюз, БСП, Атака и др. В момента, в който Георги Кадиев взе думата, няколко души отидоха до него и се опитаха да го блъснат и започнаха да викат "Кадиев е предател". В този момент се намесиха органите на реда и до сблъсъци не се стигна. Полицейски кордон обгради Кадиев. В отговор на нападките срещу него народният представител каза, че това е ден за почит на жертвите и по-важното днес е да поднесем цветя и венци в тяхна памет.

Около 150 души се събраха на площад „Независимост" пред президентството със знамена на Русия, плакати на „Атака" и надписи: „Победихме фашизма, ще победим и НАТО" и започнаха да скандират „НАТО вън" и оставка по адрес на президента Росен Плевниелив, който „бил разделител на нацията".

След намесата на полицията, положението се успокои, а Георги Кадиев и група граждани бяха отделени в зоната пред БНБ и потеглиха към Паметника на съветската армия. Останалата част от шествието, в което участват стотици, също потегли към Паметника на съветската армия, но малко по-късно. Шествието се предвожда от полицейска кола.

Събралите се пред президентството за пореден път поискаха оставката на президента Росен Плевнелиев заради неговото отношение към Деня на победата. Според гражданите, неговата позиция се различава от тази на обществото.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ