НАП издирва около 30 хил. длъжници по телефона

НАП издирва около 30 хил. длъжници по телефона

НАП издирва около 30 хил. длъжници по телефона

До края на годината 28 хил. граждани ще получат обаждане от колцентъра на Националната агенция за приходите, защото са закъснели да платят своите данъци,  осигурителни вноски или са пропуснали да подадат декларация към НАП. Телефонните обаждания са част от програмата на приходната агенция за събиране на просрочени задължения към хазната.

Целта на кампанията е максимален брой хора по собствена инициатива да подадат декларациите си или съответно да си платят дължимите данъчни и осигурителни вноски, с цел да бъде избегнато налагането на обезпечителни мерки (запор на банкови сметки или заплати, възбрана на недвижим имот и др.), както и образуване на изпълнителни дела за принудително събиране на неплатените в срок дългове.

От НАП съветват всяка фирма или физическо лице да потърси контакт с агенцията възможно най-скоро след като установи, че има финансови затруднения и не може да плати данъците и осигуровките си. Законът дава право да се договори плащане на части или да се отложи внасянето на дължимите налози след представяне на обезпечение.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ