Нова система за плащане на местните данъци в София

Нова система за плащане на местните данъци в София

Жителите на София ще могат да плащат занапред местните си данъци и такси във всеки столичен район, благодарение на стартирала нова компютърна система. Тя обединява базата данна на всички 22 данъчни администрации в града. Така значително се улеснява плащането на налозите, защото досега, ако някой има имоти в два или три столични района, трябваше да отиде в две или три различни данъчни администрации, обясни кметът Йорданка Фандъкова, която представи новата услуга.

Сега вече всеки столичанин може да направи справка или да плати местни данъци и такси за територията на цялата Столична община в района, който му е най-удобен, поясни тя.

До 31 август тази година са събрани с 12 млн. лв. повече приходи от местни данъци и такси в столицата в сравнение със същия период на миналата година, съобщи още столичният кмет.

Тя отчете и тенденция на раздвижване на пазара на имоти, тъй като приходите от данъка за продажбите и сделките с имоти са с над 5 млн. лв. повече от същия период на миналата година. Ръст от над 1 млн. се наблюдава и при строителните разрешителни

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ