Нов депутат от ГЕРБ положи клетва

Нов депутат от ГЕРБ положи клетва

Петър Якимов положи клетва като народен представител от ГЕРБ на мястото на отстранения Димитър Аврамов, предаде „Дарик“. Якимов е с избирателен район Монтана. Той заема мястото на подалия оставка миналата седмица Аврамов, който беше обвинен за търговия с влияние.

Очаква се днес състав на Софийски апелативен съд да гледа мярката за неотклонение на бившия депутат Димитър Аврамов. Той е обвинен за вземане на подкуп и търговия с влияние и беше задържан на 17 юли 2012 г. На 20 юли Софийски градски съд остави в ареста Аврамов. Гледането на мярката за неотклонение продължи повече от 5 часа. Аврамов беше задържан поради реална опасност да извърши ново престъпление, а също така и защото престъплението му е с висока обществена опасност и е извършено във време, в което е бил депутат.

Междувременно председателят на Народното събрание Цецка Цачева съобщи, че изтичат мандатите на конституционните съдии от квотата на НС Емилия Друмева и Георги Петканов. Предстои депутатите да изберат нови на освободените места.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ