НФСБ иска касиране на изборите

НФСБ иска касиране на изборите

НФСБ иска касиране на изборите

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще оспори изборите и ще поиска повторно преброяване на бюлетините за цялатата страна, предаде БНР.

Жалбата ще бъде подадена, след като ЦИК обяви официалните резултати, съобщи във Варна Костадин Костадинов - водач на листите на пратията във Варна и Добрич. Костадинов ще настоява за внимателното преброяване на всички невалидни бюлетини, тъй като в голяма част от секционните комисии са били обявявани за невалидни бюлетини, в които, кръстчето за гласуване е излизало съвсем малко от границите на квадратчето, което е допустимо. 

Според съпредседателя на партията Валери Симеонов в момента НФСБ има косвени основания да иска касиране, най-вече заради това, че към 02:30 часа, в нощта след изборите, резултатите на НФСБ са спрели своето развитие, при положение, че все още са идвали протоколи от малките градове и от селата, където Националният фронт има доста добро представяне. Паралелният екзит пол по това време даваше 4,11%, а с такъв резултат се влиза в парламента, посочи Валери Симеонов.

Той каза още, че по време на цялата предизборна кампания e имало дирижирано информационно затъмнение на кампанията на НФСБ.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ