Оперативен щаб заседава за инцидента в Горни Лом

Оперативен щаб заседава за инцидента в Горни Лом

Районът около завода за боеприпаси „Миджур“ в село Горни Лом, Видинско, продължава да бъде отцепен. На място са разположени екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ. От съображения за сигурност те ще влязат във фабриката не по-рано от 24 часа след като бъде регистриран последния взрив в нея.

Това сочи последна информация на МВР за ситуацията около инцидента. Утре, в светлата част на денонощието, ще бъде извършено разузнаване на терена чрез използването на безпилотни самолети и специализирана техника, посочват от полицията. В Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ заседава оперативен щаб, който анализира ситуацията и набелязва действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екипи. 

Село Горни Лом не е засегнато от взрива във фабриката за утилизация на мини, тъй като тя е отдалечена от него. Това съобщи вътрешният министър Йордан Бакалов. Към момента не е постъпила достоверна и потвърдена информация за броя на хората, които са били на смяна в завода по време на инцидента. По-сериозно е състоянието на тези, които са били в самия цех. По предварителна информация там е имало около 15 човека, но никой не може да влезе вътре, екипи на Спешна помощ са на портала и не се допускат вътре, тъй като не се знае дали ще има последващи взривове, съобщава „Дарик“.  

Взривът разтърси фабриката за боеприпаси в около 17:00 ч. днес. 5 минути по-късно е подаден сигнал до телефон 112. От МВР обясниха, че има пострадали хора, но категорична информация за жертви и броя им към момента няма. Три жени са ранени, заяви за БТА д-р Любомир Виденов, зам.-директор на "Спешна помощ" във Видин. Едната от тях е превозена по спешност в болницата в Белоградчик и след това във Видин. Другите две жени са транспортирани към Монтана. Няма опасност за живота им.

На мястото се намират министър Йордан Бакалов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГДПБЗН Николай Николов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ