Още една тапа на "Хемус" днес заради снимки на "Непобедимите"

Още една тапа на Хемус днес заради снимки на Непобедимите

Една от невралгичните точки по пътищата на България, магистрала „Хемус” днес подлага на допълнително изпитание търпението на шофьорите. От 08.00 до 19.00 ч. са въведени ограничения в движението в участъка между виадукта „Бебреш” и тунела „Топли дол” заради снимки на поредната серия от филма на Сталоун „Непобедимите”.

По тази причина са издадени разпореждания движението да се извършва двупосочно в лявото платно на виадукт "Бебреш" и в лявата тръба на тунел "Топли дол" от км 27+900 до км 32+300 на АМ "Хемус". Снимачните дейности са в лявото платно, уточняват от Агенция „Пътна инфраструктура”. Дано екшънът на живо не стане причина за някое произшествие с участието на захласнали се по него водачи, добавяме ние.

Движението в посока Варна е пренасочено в изпреварващата лента, а движението в посока София - в аварийната и в активната ленти. От АПИ тврдят, че е поставена необходимата сигнализация и приканват водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

От началото на тази в седмица би трябвало да е в сила и нова организация на движението в района на виадукта „Елешница” на същата магистрала, разпоредена от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева заради кошмарното задръстване от 8 септември. Според обявените от министерството мерки за облекчаване на трафика в този участък движението в посока София – Варна трябда да става в две ленти за движение.

В неделя, от 10,30 ч., когато се очаква увеличаване на трафика към София, движението в две ленти ще се пренасочва в посока Варна – София.

Тази организация ще се прилага до приключването на ремонта, който по план трябва да продължи до 11 октомври. Отделно, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е изискала от изпълнителя на ремонтите „Автомагистрали” ЕАД, да ускори сроковете, като се работи включително рано сутрин и късно вечер с използване на осветителна техника, и през почивните дни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ