Правителството очаква 1,8 млрд. евро от Европа до края на годината

Правителството очаква 1,8 млрд. евро от Европа до края на годината

Европейски средства в размер на около 1,8 милиарда евро ще влязат в България до края на тази година. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на семинар против корупцията и измамите във връзка с европейските структурни и инвестиционни фондове, предаде БГНЕС.

Според вицепремиера корупцията продължава да бъде предизвикателство пред България и Европа. Тя коства 120 милиарда лева на европейската икономика годишно.

Министърът на правосъдието подчерта ключовата роля на европейската солидарност за развитие на регионите и осигуряване на заетост в период на икономическа криза. България ще има достъп до 15 милиарда евро за целия програмен период до 2020 г. Общият интерес винаги е бил тези средства да достигнат до гражданите на България.

„Финансовите средства от Европейския съвет имат стратегическо значение за страната ни“, заяви Златанова.

Вицепремиерът открои важни мерки за намаляване на корупцията в максимална степен, като прозрачност на процедурите, ефективно прилагане на мерките, реформа в законодателството за подобряване на контрола. Златанова обясни, че в следващите дни предстои да бъдат оповестени всички договори, сключени от правителството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ