Призоваха варненския кмет да издаде пълна строителна забрана за Морската градина

Призоваха варненския кмет да издаде пълна строителна забрана за Морската градина

Общият устройствен план на Варна може да бъде приет, но при условие, че община Варна отрази в него направени 9 забележки. Това е записано в решение на Националният експертен съвет по устройство на територията към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, предаде БГНЕС.

„Една от забележките е свързана с Морската градина. Трябва да се доуточнят терените, на които вече има изградени къщи. Няма как да се бутнат законно изградените къщи на хората. Препоръката, която дава националният експертен съвет, е кметът на общината незабавно да възложи изготвянето на подробен устройствен план за Морската градина като за парк. Това ще спре изпълнението на всички останали подробни устройствени планове, които в момента има одобрени за парка и ще спре и строителството. Кметът веднага трябва да издаде пълна строителна забрана за целия парк”, обясни министър Лиляна Павлова.

„Алея 1 не е част от Морската градина, защото още през 2002 година е отделена от Морската градина. За нея има влязъл в сила подробен устройствен план", уточни регионалният министър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ