Промениха правилника на тотото заради „изгорелия” джакпот

Промениха правилника на тотото заради „изгорелия” джакпот

Промениха правилника на тотото заради „изгорелия” джакпот

Рекордният джакпот от 6 млн. лв., който така и не бе потърсен от късметлията, пуснал златния фиш, стана причина правителството да гласува спешна промяна в Устройствения правилник на Българския спортен тотализатор. Тя позволява формираната сума от печалбите в игрите на тотализатора, които не са потърсени в установените срокове, да се разпределя по съответния ред без да се чака края на отчетната година, както беше досега.

Предложението за промяната беше направено от Управителния съвет на спортния тотализатор, който се събра на извънредно заседание на 2 август – денят, в който изтече 45-дневният срок за изплащане на падналия джакпот. Според правилата, непотърсената печалба се разпределя по равно между тотото и държавата.

На заседанието си управата на тотализатора реши със своята половина от печалбата да създаде атрактивна за играчите възможност чрез промяна в правилата на играта „Тото 2 - 6 от 49”. Тя предвижда в три последователни тиража сума в размер на 1 000 000 лева, да бъде предоставена за формиране на стартов джакпот. За реализацията на тази идея обаче беше необходима промяна в Устройствения правилник на БСТ, която правителството гласува днес.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ