Просветното министерство търси съвети от гражданите за реформи в образованието

Просветното министерство търси съвети от гражданите за реформи в образованието

Просветното министерство търси съвети от гражданите за реформи в образованието

Министерството на образованието и науката (МОН) стартира обществена дискусия по основни въпроси за нов закон за училищно образование.

Онлайн общественото допитване ще се проведе на няколко етапа. До 20 юни 2014 г. експерти на Министерството на образованието и науката очакват отговори ТУК.

След обобщаване на мненията на страницата на МОН ще бъдат публикувани както безспорните, така и все още спорните теми, за да се търси по тях обществено приемливото решение. След второто допитване отново ще има обобщаване на мненията, като най-консенсусните ще бъдат включени в проекта за нов закон.

„Обществената значимост на въпросите за развитието на българското образование изисква да бъде чуто мнението на учители, ученици, родители, неправителствени организации, местни власти, институции и всички, които имат или искат да вземат отношение по темата“, посочват от просветното министерство.

Според ръководството на МОН само с консенсус може да бъде приет закон, който наистина ще бъде полезен, работещ и ще ангажира всички по отношение на изпълнението му.

Екипът на Министерството на образованието и науката се надява на широко обществено участие и много мнения и предложения не само по поставените въпроси, но и по други теми, свързани с училищното образование.

За целите на обществената дискусия е създадена и нарочна пощенска кутия - zakon@mon.bg, на която всеки може да споделя мнения и препоръки, както и да поставя въпроси за обсъждане.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ