Протести блокираха центъра на София

Протести блокираха центъра на София

Протестиращи срещу управлението на Пламен Орешарски и негови поддръжници блокираха центъра на София. Протестът е кръстен "Голямото посрещане", във връзка с първия работен ден на депутатите след вакнцията.

Малко преди 09:30 часа част от протестиращите, предвождани от група с ударни инструменти, тръгнаха на импровизирано шествие, като блокираха движението в района на Софийския университет и Орлов мост.

Първоначалната посока на шествието бе по бул. „Цар Освободител” към сградата на Министерския съвет, предаде „Дарик”. Вероятно целта на протестиращите е била да минат по ул. Раковски” и по този начин да стигнат до контрапротесиращите. Шествието бе спряно от кордон от полицаи, полицейски автомобили и коли на жандармерията. Протестиращите смениха посоката на протестното шествие към Орлов мост, с което изненадаха и органите на реда, тъй като в района няма полицейско присъствие и протестиращите успяха безпроблемно да спрат движението.

Затворен за движение е и участъкът на бул. „Цар Освободител" в района около сградата на Народното събрание. Спряно е движението по бул. „Оборище" около храм-паметника „Св. Александър Невски".

На площад „Ал. Батенберг" пристигнаха автобуси от Благоевград, които са с хора в подкрепа на правителството. Привържениците на кабинета потеглиха по софийските улици към храма „Свети Александър Невски", като носят плакати и знамена. Площадът пред „Свети Александър Невски" в момента е празен. Там ще има протест, тъй като разрешение за това е издадено от Столична община. По бул. „Донудков" движението е напълно спокойно.

Във връзка с провежданите в столицата протести се въвеждат промени в организацията на движението в централната градска част, съобщиха от Столична община.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 07.30 часа до 15.00 часа на 04 и 05 септември на пл. "Св. Александър Невски", южната страна на пл. "Св. Александър Невски" откъм сградата на Светия синод и ул. "15-ти ноември". Като се осигури свободния достъп на богомолците през централния вход на храм - паметник "Св. Александър Невски. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. "Народно събрание", на ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски" .

От 07.00 часа до 15.00 часа на 04 и 05 септември по преценка и разпореждане на СДВР и КАТ „Пътна полиция" се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. "15-ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски" и по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски".

От 07.00 часа до 15.00 часа на 04 и 05 септември се закрива спирка "Пл. Александър Невски" на тролейбусна линия № 9 на ул. Г. С. Раковски" двупосочно по преценка и разпореждане на СДВР и КАТ „Пътна полиция".

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за времето и на местата посочени по горе. Автомобилното и пешеходно движение в участъка ще бъде затруднено. Съветват се столичани, които нямат ангажименти в зоната, да избират обходни маршрути.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ